Wasserij en Stomerij voor een stralende verzorging van al uw textiel

Wassen

  40logo.gif

 

Voor wasbare kleding wordt als symbool de wastobbe gebruikt. In de wastobbe staat de maximaal toelaatbare wastemperatuur vermeld. Wassen bij een lage temperatuur is altijd mogelijk. Zonder een streepje onder de wastobbe wordt de machine ingesteld op het normale of katoenwas-programma. Het toe te passen wasmiddel is afhankelijk van het type wasgoed. Een totaalwasmiddel voor ondergoed en kleurechte artikelen, b.v. overhemden. Een colorwasmiddel is voor de bonte was te prefereren.

 

  handwas.gif

Indien alleen handwas mogelijk is dan wordt dit aangegeven door een handje in de wastobbe te plaatsen. Bij handwas mag het artikel beslist niet te lang in het stop staan! Dit omdat er gevaar ontstaat voor afbloeden van de kleur. Belangrijk bij handwas is dat het wasmiddel goed opgelost is. Een vloeibaar wasmiddel verdient daarom de voorkeur.

 

streep.gif

Een streepje onder de wastobbe betekent dat een aangepast wasprogramma nodig is, b.v. het wolwasprogramma bij 30 °C of een programma voor kreukherstellend goed bij 40 of 60 °C. De belading van de wasmachine dient in deze gevallen aangepast te worden. B.v. bij het wolwasprogramma maar één artikel, zoals een trui. 

 

 kruis.gif

Een kruis door de wastobbe houdt in dat het artikel niet gewassen mag worden. Wellicht is afsponzen mogelijk. Dit altijd eerst op een plek testen die uit het zicht is. De professionele reiniger kan het artikel misschien wel behandelen, b.v. door het chemisch te reinigen of met behulp van een speciale natreiniging (Wet Clean). 

 

  sym_10.gif 

Indien het artikel met een wolwasprogramma bij 40 °C gereinigd kan worden dan geeft men dit aan met een wastobbe met onderbroken streep. Vooral in wollen kleding uit Engeland wordt dit symbool vaak aangetroffen. Voor het wassen van wol dient men een fijnwasmiddel te gebruiken. Voor zeer delicate artikelen is zelfs een specifiek wolwasmiddel aan te bevelen.   

 

 

Laatste Nieuws

Nieuwsbrief

Name:
Email:

Contact

De ZON textielreiniging Australiëweg 9 4561 PD Hulst
T : 0114 312370 
F : 0114 320466 
Website : www.dezontextielreiniging.nl 
Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.